Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович отдаде на свои пропуски поражението си с 5:7, 7:6(5), 6:7(2) от Яник Синер във Финалите на АТР.

Загубата бе първа за сърбина в последните четири месеца и постави под въпрос класирането му за полуфиналите в заключителния за годината турнир. След два изиграни мача Джокович има победа и загуба и заема второ място в Зелената група след лидера Синер, който е с две победи.

"Мисля, че основната разлика между мен и Яник дойде от начина ни на игра във важните точки. Той искаше повече да ги спечели и показа повече кураж", заяви Джокович на пресконференцията след мача.

"Той заслужаваше да спечели, защото във важните моменти аз не бях достатъчно агресивен. Дадох му възможност да контролира точно тези разигравания. При 5:5 гейма в третия сет при 15:30 имах възможност да посрещам на втори сервис. Влязох в разиграването, но не го контролирах, а той го направи. Трябва да го поздравя, защото той изигра фантастичен мач. Това му казах и на мрежата в края. Мисля, че в най-важните моменти той показа най-добрия си тенис и напълно заслужаваше да спечели", каза още сърбинът.