Отборът на Кортрийк се промъкна до 1/8-финалите в турнира за Купата на Белгия. Това обаче стана по трудния начин, след победа с дузпи като гост над Дендер. Българският халф на гостите Кристиян Малинов също имаше своята роля в двубоя. Той бе титуляр и бе избран да изпълни една от дузпите за своя тим, но я пропусна. Това обаче не се оказа фатално и отборът му се класира напред.

Домакините първи откриха резултата чрез Никола Райсел в 10-ата минута, но Абделак Кадри изравни от дузпа в 28-ата минута.

Дендер остана в намален състав в 37-ата минута, когато втори жълт и червен картон получи Керес Масангу.

Въпреки численото си предимство Кортрийк не успя да измъкне победата в редовното време и продълженията. В техния край и гостите останаха с 10 души, след като и Дилан Мбайо си изкара два бързи жълти и съответно червен картон.

При дузпите Малинов бе избран за трети изпълнител за своя тим и само той пропусна от бялата точка, а останалите му съотборници бяха точни. В същото време играчите на Дендер пропуснаха два удара и това се оказа фатално, като така те загубиха мача.

В същото време Беверен елиминира Вестерло от турнира. Това се случи, след като спечели с 3:1 сблъсъка между двата тима. Българският национал Едисон Йорданов бе в групата на гостите, но не се появи в игра.