Отборите на Арда и Левски излизат един срещу друг в отложен двубой от 7-ия кръг на efbet Лига. Мачът на “Арена Арда” стартира в 19:30 часа днес, а главен съдия ще бъде Валентин Железов.

Двата тима се намират един до друг в класирането и днешните три точки могат да се окажат ключови в борбата за челните места. Домакините от Кърджали са на шестата позиция към момента с актив от 24 пункта. “Светлосините” са един от добре представящите се отбори в елита, въпреки че са в серия от три поредни мача без победа. Трябва да се отбележи обаче, че те се намират и в доста неприятна серия от мачове, като последователно се изправиха срещу Лудогорец, ЦСКА - София, а сега и срещу Левски. В двубоя срещу шампионите и “червените” Арда направи две нулеви равенства, като може да съжалява, че изпусна победата над столичани.

Единственото тяхно разочарование може да се смята загубата от Славия преди три кръга, тъй като “белите” не се намират в най-добрата си форма и са в зоната на изпадащите. Иначе Арда показва задоволителна игра в защита и е един от отборите, допуснали най-малко голове в своята врата - едва 8, колкото са допуснали още ЦСКА 1948 и ЦСКА - София.

Левски от своя страна е пети във временното класиране с актив от 26 точки. “Сините” пропуснаха златен шанс в последния си мач, когато загубиха от Берое с 1:2. Ако тогава бяха стигнали до победа, то сега момчетата на Николай Костов щяха да са на три точки от първото място и с мач по-малко от лидера Черно море. Загубата разочарова “сините” привърженици, така че днес отборът от столицата няма право на грешка, ако не иска да изостане доста от лидерската позиция.

Ще е интересно и кой ще застане под рамката на вратата за “сините”. В последните две срещи Николай Михайлов бе предпочетен пред Пламен Андреев, на когото му беше дадена почивка заради неубедителните изяви на младока. Михайлов обаче също не впечатли особено и в медиите се появиха информации, че днес отново ще видим талантът на “сините” като титуляр. Иначе аут за срещата са Джавад Ел Джемили и Уелтон, които лекуват травми.

Интересното е, че в последните три срещу между двата тима Левски излиза победител. Нещо повече, “сините” нямат допуснат гол срещу Арда от 2021 година, когато губят с 0:2. През миналата кампания столичани побеждават веднъж у дома с 2:0 и веднъж като гост с 3:0. В плейофа за Лигата на конференциите пък Левски отново излиза като краен победите с 2:0.

АРДА - ЛЕВСКИ

Вероятни състави: 

АРДА: Господинов, Стойчев, Крачунов, Сако, Принц, Котев, Цонев, Тилев, Тунгара, Иванов, Боруков 

ЛЕВСКИ: Андреев, Петрис, Ван дер Каап, Кордоба, Цунами, Дарлан, Краев, Фадига, Роналдо, Петков, Рикардиньо 

НАЧАЛО: 19:30 часа 
СТАДИОН: “Арена Арда”, гр. Кърджали 
СЪДИЯ: Валентин Железов

Последвайте канала ни в