Астън Вила има желание да удължи договора на полузащитника Дъглас Луис. В клуба са много доволни от представянето на бразилеца от началото на сезона и са готови да го обвържат дългосрочно. Още повече, че така ще отблъснат интереса на други клубове, които протягат ръце към него, разкрива "Футбол инсайдър".

След като не успя да се наложи в Манчестър Сити, Луис пое към Уест Мидландс през 2019 г. в сделка на стойност около 15 милиона паунда. По това време трансферът се смяташе за донякъде рисков, но въпреки това бразилският национал се превърна в един от най-добрите полузащитници на клуба. Досега той има 18 гола и 15 асистенции в 167 мача във всички състезания, като халфът изигра ключова роля в силния минал сезон на бирмингамци, които завършиха в топ 7 на Висшата лига.

Луис има договор с Вила до 2026 година, но въпреки това в клуба са склонни да седнат още сега на масата за преговори и да го възнаградят с по-добър и по-дългосрочен контракт. Затова настоява и мениджърът Унай Емери, който вижда в негово лице ключов играч за дълги години напред.

Ако се стигне до нов договор, на "Вила Парк" се надяват да отблъснат интереса към бразилеца, който се увеличава с всеки следващ ден. Към момента най-сериозен е той от страна на Арсенал, но и други клубове следят отблизо представянето на кариоката и са готови да наддават за правата му.

Последвайте канала ни в