Реал Мадрид е взел решение, че е готов да задържи вратаря Кепа Арисабалага за постоянно в състава си. 29-годишният страж бе привлечен от Челси под наем за заместник на Тибо Куртоа, който получи тежка травма на коляното, която го извади за месеци извън игра. Сега има шанс той да подпише с "белия балет" за постоянно, но само ако лондончани се съгласят да го продадат за сума до 20 млн. евро, пише "Сън".

До момента Кепа е записал 12 мача за Реал във всички турнири и оставя добри впечатления. Той обаче със сигурност ще трябва да отстъпи мястото си под рамката в момента, в който Тибо Куртоа се възстанови от своята травма. На "Бернабеу" обаче са готови да го задържат в ролята на резерва на белгиеца, стига да постигнат договорка с Челси.

В Реал не смятат да платят повече от 20 млн. за испанския страж, като причините за това са две. За първата вече стана дума, а именно, че той ще бъде в ролята на резерва в клуба. Втората е, че договорът му с Челси е до 2025 г., което доста сваля цената му на пазара.

На този етап не се очаква да има особени проблеми при преговорите с лондончани. Маурисио Почетино вече е отписал Кепа от сметките си, така че за него не е проблем да се раздели с него. За шефовете на клуба също ще е добре дошло да се освободят от голямата заплата на испанеца, така че едва ли ще правят особени спънки пред бъдещия му трансфер.

Последвайте канала ни в