Защитникът на Челси Трево Чалоба е бил предложен на Борусия (Дортмунд) преди януарския трансферен прозорец, разкрива "Билд". 24-годишният футболист все още не е играл за отбора на Маурисио Почетино през този сезон поради контузия в бедрото и продължава да се подлага на специално подготвена рехабилитационна програма. В последните месеци все по-усилено се говори, че бранителят иска да напусне "Стамфорд Бридж", като вече се оглежда за нов отбор.

В момента Челси разполага с доста опции в центъра на отбраната. Аксел Дисаси се наложи като твърд титуляр в състава на Маурисио Почетино, а партньори в различни мачове са му Тиаго Силва и Леви Колуил. На "Стамфорд Бридж" имат още Беноа Бадиашил и Уесли Фофана, но вторият лекува контузия и ще отсъства още няколко месеца.

В тази конкуренция за Чалоба ще е трудно да си спечели титулярно място. Още през лятото той даде заявка, че иска да напусне, но тогава до трансфер не се стигна. По всичко личи обаче, че през зимата вероятността той да си тръгне е доста по-голяма.

Интерес към англичанина не липсва, като в последните седмици името му е свързвано с Байерн (Мюнхен), Интер и Ювентус. Изглежда сега и Борусия (Дортмунд) може да се включи в битката за подписа му.

През последните два сезона Чалоба записа общо 63 мача за "сините" във всички турнири и показа своята поливалентност, като действаше както като централен защитник, така и като бек, а може да бъде ползван и в ролята на дефанзиван халф. Той има договор с лондончани до 2028 година, но по всичко личи, че няма да го изпълни.

Последвайте канала ни в