Бразилският защитник Алекс Телеш е напуснал Манчестър Юнайтед и вече е в Саудитска Арабия след разговор с Кристиано Роналдо. Телеш вече е в отбора на Роналдо Ал-Насър, след като миналата година беше даден под наем на Севиля и там помогна за спечелването на турнира Лига Европа. Но вече е в първенството на Саудитска Арабия с договор до 2025-а година.

"Когато Ал Насър се свързаха с мене и проведохме първия разговор, не знаех какво решение да взема. Изпратих съобщение на Роналдо и неговият отговор беше да идвам и да се присъединя към неговия отбор. Початихме си още малко и вече бях напълно уверен, че това е правилното решение, което трябва да взема", заяви Алекс Телеш в интервю, публикувано в социалната платформа Х, преди известна като Туитър.

"Разбира се, Кристиано продължава да се развива, да играе така, както и преди. Виждате броят голове, които вкара до момента. Ще бъда предубеден, когато говоря за него, защото съм част от моментите, в които чупи рекорди. Играх с него заедно в Манчестър Юнайтед, играя и сега заедно с него. Роналдо все още е решаващ играч, страхотен лидер, който винаги поема отговорност в съблекалнята, помага на всички и създава добра атмосфера. Дори и в Саудитска Арабия – място, напълно ново за него, той показва защо винаги е бил на върха. Ето затова, когато той ми каза да идвам, знаех колко сериозно трябва да приема думите му", заяви Алекс Телеш.

В момента Ал Насър е на 2-о място в Саудитската Про-Лига с 25 точки, на 4 от лидера и най-голям съперник в местното първенство Ал Хилал.

Последвайте канала ни в