Мениджърът на Нюкасъл Юнайтед Еди Хау потвърди, че Александър Исак и Свен Ботман няма да вземат участие в мача от четвъртия кръг на "Карабао Къп" срещу Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" в сряда поради контузии.

Исак почувства болки и напусна терена накуцвайки в първите 15 минути на поражението на Нюкасъл с 0:1 от Борусия (Дортмунд) в Шампионската лига миналата седмица. Оказа се, че става дума за рецидив на проблем със слабините и впоследствие пропусна и равенството 2:2 с Уулвърхамптън миналия уикенд във Висшата лига.

Междувременно Ботман не е играл за "свраките", откакто вкара при победата с 8:0 над Шефилд Юнайтед в края на септември след като получи контузия в коляното. Сега Хау предостави актуална информация за двамата играчи преди пътуването на "Олд Трафорд" в сряда и разкри, че не се очаква дуото да се завърне скоро.

"Не очаквам да са готови за този мач. Тези, които не играха срещу Уулвс, няма да са на разположение и сега. Повечето са по-дългосрочни, за наше съжаление. Това е позицията, в която се намираме, така че ще тръгнем с много подобен състав. Ботман за момента не е ясно кога ще е готов за игра, така че в момента работим с него ден за ден. Надяваме се, че Алекс ще се върне след международната пауза“, сподели Хау.

Нюкасъл също трябва да се справя без Харви Барнс (глезен), Джейкъб Мърфи (рамо) и Елиът Андерсън (гръб), като последният е изправен пред около осем седмици извън игра. Луис Майли е друг недостъпен за избор поради жлезиста треска, но Емил Крафт има шанс да се завърне в състава за мача за първи път, откакто получи контузия коляното в двубоя за "Карабао Къп" с Транмиър Роувърс през август 2022 г.

Последвайте канала ни в