Борусия (Мьонхенгладбах) постигна убедителна победа с 3:1 над Хайденхайм и се класира без особени проблеми за 1/8-финала на Купата на Германия. "Жребчетата" решиха всичко през първото полувреме, когато паднаха и трите попадения в мача.

Теосон-Джордан Сибачу реализира два бързи гола в 3-тата и 9-тата минута. Той първо откри резултата засичайки отблизо центриране от корнер, а след това удвои от подобна позиция, но този път след пас на Нгуму от аутлинията. Третият гол пък бе дело на Робин Хак с глава в 44-тата минута.

Напред продължава и тима на Кайзерслаутерн, който надви с 3:2 Кьолн в сблъсъка от 1/16-финалите. Домакините дръпнаха с три гола, дело на Ричмънд Тачи (19'), Кени Редондо (47') и Марлон Ритер (65'), но се наложи да треперят накрая, след като допуснаха "козлите" да върнат две попадения чрез Ян Тилман (71') и Марк Ут (81'). Все пак "лаутерите" удържаха победата и вече са в следващия кръг на надпреварата.

Другите два вечерни мача пък не излъчиха победител в редовното време. Фортуна (Дюселдорф) надви Унтерхахинг с 6:3 след продължения, докато Арминия и Хамбургер докараха нещата до дузпи, а там победата отиде за състава от Хамбург с 4:3 точни изстрела.

Последвайте канала ни в