Старши треньорът на женския волейболен тим на ЦСКА Юлия Иванова говори пред клубния сайт. Тя сподели очакванията си за новия сезон, след като тимът игра два финала – за първенство и Купата на България.

"Амбициите на ЦСКА винаги са за финал. В последните години успяваме да стигнем дотам, но не успяваме да се противопоставим достатъчно на Марица. Тази година първенството е много равностойно и се надявам, че ще направим още една стъпка напред. Имаме две нови попълнения – Емилета Рачева и Мелиса Варлогина, които вече се адаптираха и показват качества. Момичетата се справят добре, няма проблеми и с комуникацията с Мелиса. Не сме имали чужденка от повече от 20 години, но момичето е много симпатично, отворено е за тренировъчния процес, както тя, така и Емилета. С Варлогина ситуацията стана случайно, не сме я търсили, но я харесахме, позитивна е, играе с много желание, внася различна емоция. Хубаво е да видиш състезател, който гледа по друг начин на играта, емоционално. Победихме в два трудни мача, но в спорта е важно да тренираш и да се стараеш, защото понякога една ситуация може да обърне развоя на срещата. Имаме цел – развиваме си нашите момичета от школата, налагаме ги и продължаваме да работим“, сподели Иванова.

Треньорката на ЦСКА допълни, че най-хубавото от победите над Дея спорт и Левски с по 3:2 гейма, е отборният стил и характер, които показаха момичетата.

"Мачът с Левски бе втори тежък, който измъкнахме след 5 гейма. Хубавото е, че показахме, че имаме класни момичета и като резерви, които могат да се включат и да са полезни. Това са две победи, които са дело на целия отбор, всички момичета допринесоха за тях. Всеки има роля и винаги е готов да даде най-доброто от себе си. Това е много важно, да показват желание и емоция, както на полето, така и отвън. Колективът ни е много добър, задружни са момичетата. Тези победи не са дело на един състезател, а на целия отбор. Надявам се да задържим тази линия, да надграждаме в определени игрови ситуации, да намалим грешките при посрещането, за да трупаме позитиви“, каза още Юлия Иванова.

"Искам, дори да има моменти със спадове, да ги преодоляваме по-бързо. Много ми хареса сентенцията, която Красимир Георгиев, ултрамаратонецът, използва – „да свикнеш да ти бъде гадно“. Сега ни е добре – печелим, но когато имаме трудни моменти трябва да знаем как да ги преодоляваме заедно, като отбор“, заяви за финал Иванова.

Последвайте канала ни в

Снимки: Startphoto