Мениджърът на Арсенал Микел Артета се опита да убеди хората, че Купата на Лигата е важен турнир за него, въпреки че тимът му се бори за титлата и едва ли третият по сила турнир в Англия е сред приоритетите му. Попитан дали това състезание има значение за него, той отговори: “Да, аз го преживявам както Висшата лига. Имам същото усещане, подготвяме се по същия начин и искам да спечелим”.

Утре Арсенал гостува на Уест Хам в мач от четвъртия кръг на турнира, а очакванията са той да даде почивка на някои основни играчи. “Дори когато правиш ротации, играчите трябва да са отдадени и да се целят в трофея. Важно е да покажат какво могат, когато получат шанс. Ако искаш да се развиваш като отбор и нямат правилния подход, е много трудно. Манталитетът не трябва да се променя всеки три дни в зависимост от това какъв мач ти предстои”, коментира Артета.

"It will be a beautiful moment for him" 😍

Mikel Arteta says it's "likely" Declan Rice will feature against West Ham tomorrow night. 🔙 pic.twitter.com/EMyToIawdK

— Sky Sports Premier League (@SkySportsPL) October 31, 2023

Наставникът добави, че се надява Деклан Райс да получи добро посрещане на “Лондон Стейдиъм” в първия си мач срещу бившия си отбор. Той говори и за контузии на Габриел Жезус и Томас Партей: “С Жезус трябва да сме внимателни, но той притиска всички и иска да се върне колкото е възможно по-бързо. Томас ще бъде извън терените няколко седмици, не знам колко дълго”.

Последвайте канала ни в