Плеймейкърът на Сакраменто Кингс Ди’Аарън Фокс няма да играе в следващите няколко мача на своя отбор заради контузия. Звездата на “кралете” е с изкълчен глезен от средна степен, като от клуба обявиха, че той няма да е на разположение на старши треньора Майк Браун за неопределено време.

Kings All-Star De’Aaron Fox has avoided significant injury, but has sustained a moderate sprain of his right ankle and he is likely to miss some time, sources tell me and @sam_amick. Fox played through the sprain down stretch of 37 points and victory over Lakers on Sunday.

— Shams Charania (@ShamsCharania) October 30, 2023

Фокс получи травмата в последната четвърт на мача срещу Лос Анджелис Лейкърс. Адреналинът обаче му позволи да доиграе срещата и да помогне на тима си да спечели след продължение, но явно след мача ситуацията с глезена му се е усложнила. Той записа 37 точки и 8 асистенции срещу “езерняците”, като това бе второто му страхотно представяне след 39-те точки в коша на Голдън Стейт Уориърс.

Сакраменто обаче има сериозен коз в ръкава си, защото на позицията на Фокс има още един състезател, представящ се силно от началото на сезона - Малик Монк. Стрелецът влиза умело в ролята и на организатор на играта на “кралете”, като в трите си двубоя от старта на кампанията постига средно по 13.7 точки и 5.3 асистенции.

Следващият мач на Сакраменто е в четвъртък от 4:00 часа българско време срещу Голдън Стейт Уориърс.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages