Спортинг оглави еднолично класирането в португалското първенство след победа с 2:0 при гостуването на Боавища. Точни за "лъвовете" бяха Жени Катамо в 37-ата минута и Педро Гонсалвеш в 85-ата. По този начин тимът на Рубен Аморим събра 25 точки, а Бенфика и Порто са с по 22. 

За домакините от Боавища игра бившият халф на Берое Гаюс Макута. Спортинг доминираше почти през целия двубой и пропусна няколко положения, преди да открие резултата. Това стана в края на първата част с точен изстрел на Катамо. Нападателят от Мозамбик се разписа след перфектно центриране от левия фланг на Матеуш Реиш.

Маркъс Едуардс не можа да удвои аванса на Спортинг, останал сам срещу вратаря Жоао Гонсалвеш в 53-ата минута. В 77-ата роберт Боженик прати топката във вратата на гостите, но голът му беше отменен заради засада. В 85-ата минута гредата спаси Боавища, но атаката на гостите продължи и Гонсалвеш сложи точка на спора.

В следващия кръг Спортинг ще е домакин на Ещрела Амадора. Поражението остави Боавища на 6-о място с 15 точки, а след седмица тимът от "Беса" ще гостува на Рио Аве.

Последвайте канала ни в