Сакраменто Кингс надви със 132:127 ЛА Лейкърс, а след сблъсъка в НБА, българската баскетболна звезда Александър Везенков сподели емоциите си.

„Още преди мача казах, че когато се прибера вкъщи и осъзная, че съм играл срещу ЛеБрон например, това ще е малко като сън. В мача обаче знаем кои сме ние, знаем кои са Лейкърс, опитахме се да се състезаваме за 48 минути плюс продължението. Мачът беше много интензивен и с много физически контакт, но особено през второто полувреме и последната четвърт в защита успяхме да ограничим техните силни страни и да постигнем победа. Работим на тренировка, чакахме те да направят грешка в защита, това се случи и Домас ме видя и вкарахме кош.

Баскетболът е игра на грешки, загубени топки, така че просто се възползвахме от това. Играят от 10-12 години и не съм виждал играч да се завърне с контузия толкова бързо, както го направи Фокс. Това показва колко много иска да помогне той да спечелим този мач, защото печеленето е навик. Какво да кажа за Малик, той вкара 11 точки в продължението, пое ролята на Ди′Арън и вкара важни стрелби. Не искам обаче да споменавам имена, всички дадоха най-доброто от себе си. 

Имаме нужда от нашата публика във всеки мач. За нас домакинствата са много важни, искаме да защитаваме нашия дом, да постигнем колкото се може повече победи тук. Искаме от тях да бъдат шумни. Разбира се, ще имаме върхове и спадове, но в този момент сме наистина щастливи. 

Тук баскетболът е различен, скоростта е различна, трябва да се адаптирам и психически. Разбира се, ще има мачове, които няма да са толкова добри, но работя всеки ден, опитвам се да се уча от всички, всеки съвет от играчите и треньорите е много полезен. Опитвам да се адаптирам възможно най-бързо.", заяви Везенков. 

Последвайте канала ни в