Полузащитникът на Тотнъм Родриго Бентанкур поднови пълноценни тренировки, но все още има седмици, за да се върне в първия състав на английския клуб. Сезон 2022/2023 за уругвайския национал приключи още през февруари, когато той контузи лявото си коляно при загубата с 1:4 от Лестър.

Бившият футболист на Ювентус се разписа 6 пъти в 26 мача за Тотнъм през миналия сезон и след осем месеца извън игра вече е близо до завръщане, но няма да бъде в състава за гостуването на Фулъм в понеделник. „Не, той няма да бъде в състава“, потвърди мениджърът на „шпорите“ Ангелос Постекоглу.

Трябва да бъдем внимателни с него. Той тренира пълноценно и се справя доста добре. Но трябва да имаме предвид, че пропусна доста мачове и мисля, че ще трябват още няколко седмици, за да изберем правилния момент“, добави Постекоглу.

🚨 OFFICIAL: Rodrigo Bentancur is now back fully training with the #THFC squad! 🇺🇾🤍 pic.twitter.com/A7wUctPuTi

— Spurs Xtra (@Spurs_Xtra) October 20, 2023

На разположение на мениджъра ще бъдат Кристиан Ромеро и Хюн-мин Сон. Ромеро нарани глезена си при победата на Аржентина над Перу с 2:0 по-рано през седмицата, а Сон изпитваше дискомфорт при успеха с 6:0 на Република Корея над Виетнам, въпреки че играл цял мач и се разписа.

„Това бе доста позитивна пауза за националните отбори. Всички национали вече се завърнаха. Според медицинските прегледи няма сериозни проблеми при момчетата“, обясни Постекоглу. Мениджърът на Тотнъм разкри, че Деян Кулушевски се чувства добре след мача на Швеция от квалификациите за Евро 2024 срещу Белгия в понеделник. „Говорих с него, той е добре. Тренира вчера с останалите и е готов за игра“, добави Ангелос Постекоглу.