ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Турция се развихри след почивката и разби Латвия с 4:0 в мач от квалификационна група D, за да си осигури участие на Евро 2024 в Германия.

През първата част нито един от двата тима не успя да реализира някое от положенията и развръзката остана за след почивката.

Турците поведоха с гол на Юнус Акгюн (58), който се разписа и в 21-ата минута, но тогава попадението му не бе зачетено след намесата на ВАР заради засада. Дженк Тосун (83, 90+2) вкара два гола в края, а един добави Керем Актюркоглу (87). Латвийците имаха шанс да изравнят след първия гол, но в 78-ата минута Янис Икауниекс засече центриране във вратарското поле и прати топката в напречната греда.

Успехът беше втори пореден за новия селекционер на турците Винченцо Монтела, а с него отборът му събра 16 точки. Така южните ни съседи са недостижими на едно от първите две места в групата, след като Уелс надви Хърватия с 2:1 и двата тима събраха по 10 точки, но са и с мач по-малко от Турция. Така до края на квалификациите има математическа възможност и трите отбора да завършат с по 16 точки, но това няма да промени ситуацията за турците, който в най-лошия случай ще останат на втора позиция и пак се класират за турнира в Германия. В последните кръгове Хърватия гостува на Латвия и приема Армения, а Уелс гостува на Армения и приема Турция.

В другия мач от тази група Уелс шокира гостуващия тим на Хърватия с 2:1 и запази шансове за класиране на шампионата на Стария континент.

И в тази среща нямаше попадения преди паузата между двете полувремена, а през второто Хари Уилсън (47, 60) на два пъти огорчи вратаря Ливакович. „Ватрените“ върнаха един гол чрез Марио Пашалич (75), но усилията им до края не доведоха до изравнително попадение.

Група D

21:45 часа, Турция – Латвия 4:0
1:0 Юнус Акгюн 58', 2:0 Дженк Тосун 83', 3:0 Керем Актюркоглу 88', 4:0 Дженк Тосун 90+2'

21:45 часа, Уелс – Хърватия 2:1
1:0 Хари Уилсън 47', 2:0 Хари Уилсън 60', 2:1 Марио Пашалич 75'