Карим Бензема е бил привлечен от огромния футболен проект и от факта, че Саудитска Арабия е мюсюлманска страна, когато сложи край на впечатляващия си престой в Реал Мадрид и премина в Ал-Итихад. Това заяви нападателят, цитиран от Ройтерс.

Бензема бе едно от големите имена, които преминаха в саудитската Про Лига през лятото. Според различни информации той ще получи над 100 милиона евро за престоя си в Ал-Итихад, след като бе цели 14 години в Мадрид.

В новия си клуб френският национал ще играе с Н’Голо Канте и Фабиньо.

"Този футболен проект изглеждаше огромен от самото си начало и аз исках да бъда част от него. Искам да помогна за развитието на футбола в Саудитска Арабия и това също е причина да се съглася на трансфера", каза той в интервю за саудитската Про Лига.

"Освен това Саудитска Арабия е мюсюлманска страна и тук ме приеха с отворени обятия. Моментално се почувствах обичан. Аз съм мюсюлманин и тук чувствам душевен мир. В Саудитска Арабия футболът е на почит и съм доволен от нивото на игра. Наистина се изненадах, защото в Европа не сме гледали много мачове от този шампионат. Сега нещата се променят, защото тук пристигнаха големи имена”, щастлив е Бензема.