Хари Магуайър открито заплаши да напусне Манчестър Юнайтед, ако продължава да бъде резерва. От началото на сезона той има едва четири участия във всички турнири, от които само едно като титуляр във Висшата лига.

“Няма да стоя тук цял живот и да играя веднъж месечно - изрази недоволството си защитникът. - Ако нещата продължат по този начин, съм сигурен, че ще имаме разговор с клуба.”

“За момента съм фокусиран само върху идните двубои на Англия, но след това ще се съсредоточа към това да се боря да си върна титулярното място в Юнайтед. Искам да помогна на отбора да започне да се изкачва в класирането и да бъде там, където трябва да бъде.

Вярвам в качествата си. Всеки футболист, които стои на пейката, трябва да вярва, че заслужава да бъде титуляр, защото в противен случай не би играл на високо ниво. Трудно ми е, защото и аз искам да участвам в големите мачове и да се чувствам важен. Досега обаче изиграните от мен минути дори не са близо до това, което би ми се искало.

Не решавам аз дали ще съм титуляр в следващия двубой, или няма да бъда. От мен просто се иска да съм подготвен за шанса, когато го получа. Ако обърнете внимание как се съм се представил в последните 15-20 срещи като титуляр за Англия или Манчестър Юнайтед, ще съм щастлив да споделя, че съм доволен от показаното”, лаконичен беше 30-годишният Магуайър.

Той се върна и към неосъществения си трансфер в Уест Хам през лятото. По негови думи тогава двата клуба като за начало изобщо не са се разбрали за условията по сделката, заради което изобщо не се е стигало до момент, в който той да трябва да се договаря с “чуковете”.