Халфът Йоан Стоянов се присъедини към лагера на националния отбор на България късно тази вечер, след като кацна в София с полет от Тел Авив. Той бе възпрепятстван да подсили тима ни навреме заради извънредната ситуация в Израел. 

В последните дни Българският футболен съюз положи всички усилия, за да може футболистът на Апоел (Беер Шева) да бъде транспортиран на българска територия и да се включи към подготовката на представителната ни селекция за предстоящите двубои срещу Литва (14 октомври) и Албания (17 октомври).

Първоначално Стоянов имаше билет за редовен полет в понеделник, тъй като според програмата мачът на клубния му тим срещу Макаби (Хайфа) трябваше да се изиграе в неделя. След нападението на групировката "Хамас" срещу Израел на 7-и октомври първенството на тази страна беше спряно. Много полети от Тел Авив за Европа бяха анулирани. Тъй като има двойно гражданство обаче, Стоянов не успя да се качи на някой от извънредните евакуационни полети, които българската държава организира. В крайна сметка тази вечер той се прибра в София и вече е в лагера на националния отбор на базата в Бояна. 

Националният отбор по футбол на България ще играе в събота (14-и октомври) квалификация за Европейско първенство през 2024 година от група "G", а идния вторник – 17-и октомври, гостува на Албания в приятелски двубой.

По-рано днес от Израел се прибра и друг български футболист, който се състезава в местното първенство - Пламен Гълъбов. Защитникът на Макаби (Нетаня) се оплака, че не е получил съдействие от българските власти.