Старши треньорът на баскетболния Спартак Плевен Любомир Минчев беше пределно откровен след тежкото поражение на тима му със 73:90 от Бристъл Флайърс (Англия) в група “А” на Северната баскетболна лига за мъже. Той заяви, че играчите му „са се изправили срещу защита, каквато до момента не са срещали“, а също така съжали, че "българският баскетбол реално е изолиран от европейския" и поради тази причина се получават такива срещи с реалността. 

"За мен от самото начало играхме слабо в защита, като имахме проблеми и в центъра, и отстрани. За второто полувреме най-много в средата беше проблемът. За атаката ни - срещнахме защита, която до момента не сме срещали. Да, в началото сме на сезона, но това са оправдания. В тази Северна лига всичко е на много по-високо ниво от нашето първенство. И се надявам с тези мачове в хода на първенството ще си подобрим играта", започна треньорът.
 

"Другите отбори в този турнир не съм ги гледал. Този съперник е играл 6 мача, аз съм им гледал пет. Нашият състав има потенциал обаче, който трябва се развива. Само се надявам да сме здрави, но няма да се оправдавам. Нито това, което бяхме заложили в атака се получи, нито се справихме в защита. Ние, а и българският баскетбол, е толкова е изолиран от европейския, колкото никога не е бил. Дори по време на Студената война. Никога не играем евротурнири, само някакви квалификации. Евентуално шампионът може да играе някакви европейски мачове. Имаме време, надявам се да играем и да изглеждаме по-добре", заяви старши треньорът на плевенчани.