Мъжкият отбор на Спартак Плевен се върна на международната баскетболна сцена с тежко поражение от Бристъл Флайърс (Англия) със 73:90 (20:21, 18:24, 17:21, 18:24). Това беше и първа среща за плевенчани в турнира Европейската северна баскетболна лига. Следващият им мач е на 7-и ноември като гости на естонския Тарту. 

Спартак отново е в европейския баскетбол след 15-годишна пауза. А тяхното участие в група "А" е с отборите на Бристол Флайърс (Англия), Апоел Беер Шева (Израел), Ландстеде Хамърс Цволе (Нидерландия), Старт Люблин (Полша), Тарту (Естония), Ювентус (Литва) и Свендборг Рабитс (Дания), който замени Сигал Прищина (Косово). Първите четири тима в класирането ще продължат в следващата фаза. 

Според регламента, осемте отбора са срещат по веднъж, а домакинствата и гостуванията се определят по волята на жребия. , Плевенчани ще имат три домакинства и четири излизания навън. В Плевен, освен днешния двубой, местните фенове ще могат да гледат в зала „Балканстрой“, срещу Ювентус (Литва) на 12 декември и срещу Старт Люблин на 9 януари 2024 година. 

Домакините от Спартак вложиха много сили, но явно разликата в класите си пролича. Гостите от Бристъл показаха отлична игра в защита, високо темпо, смяна на ритъма и бързо-бързо напипаха слабите места на отбора на Спартак. 

Ентусиазмът носеше тима на Спартак, който в самото начало поведе с 15:4. Но постепенно англичаните започнаха да топят тази преднина и в края на частта дори обърнаха до 21:20 в своя полза. В началото на втората четвърт играчите на Спартак започнаха да трупат много нарушения, а третото нарушение, което направи Андрю Гордън буквално свали капацитета му. Тройки на Николай Стоянов за 23:22 и на Константин Тошков за 26:24 дадоха малки надежди, че Спартак може да се съпротивлява още. Но след 27:24 гостите вкараха 13 безответни точки и не само обърнаха развоя на срещата, но и започнаха да увеличават преднината си, за да се оттеглят на почивката с аванс 45:38. 

През второто полувреме играчите на треньора Любомир Минчев опитаха да стопят постоянно увеличаващата се преднина с точни изпълнения от зоната за три точки и те вкараха завидните 16 пъти. Но само това не беше достатъчно, разликата стана двуцифрена за първи път при 38:48 с тройка на Тивейн Олисън от Бристъл. 

В един момент авансът на англичаните стигна 14 точки, а най-голямата беше оформена точно преди сирената за край на мача – 17 точки или 73:90. 

За Спартак (Плевен) Николай Стоянов вкара 18 точки, от които 12 бяха от четири тройки, а Станимир Маринов добави 15. По 9 точки добавиха Родни Първис и Андрю Гордън. Цветомир Чернокожев беше най-полезен за българския представител в турнира под кошовете с 8 борби, а също така вкара и една тройка. 

За гостите от Бристъл Флайърс най-резултатен беше Брад Грийн с 26 точки, Олисън се отличи със 17, а Кедриън Джонсън прибави 14.