"Марица" U19 постигна шеста поредна победа в Зоналната група U19 и продължава да бъде лидер в класирането. "Жълто-сините" записаха убедителен успех с 4:0 при домакинството си на "Верея" от 7 кръг на шампионата. Двубоят се игра в сряда на стадиона в село Маноле. Маричани не бяха докрай концентрирани и направиха доста пропуски, но въпреки това постигнаха целта си.

Първото попадение за "Марица" дойде след много хубава атака. Даниел Беломачев изведе Георги Вълков, който с много добър пас намери Емилео Макавеев и той с едно докосване отбеляза за 1:0. Божидар Шехов удвои след корнер. Вратарят на домакините изби удар с глава на Радослав Мицев, а Шехов посрещна избитата топка и на празна врата не сгреши. Даниел Беломачев отбеляза за 3:0 след силен удар от фаул от над 30 метра, като така завърши първото полувреме.

През второто полувреме маричани реализираха и четвърто попадение след много хубава атака. Емилео Макавеев изведе Божидар Шехов сам срещу вратаря от центъра. Шехов надбяга защитник и извади топката към Ангел Далев, а той завърши добрата атака по най-добрия начин. През втората част Йордан Влашки извършиха множество смени. В края на мача Ангел Далев уцели греда и не успя да се разпише още веднъж. Гостите от Стара Загора пък изпуснаха дузпа и не стигнаха до почетно попадение.

"Марица" U19 е лидер в класирането с актив от 18 точки от 6 мача. На 19 октомври "жълто-сините" гостуват на "Спартак".