Байерн (Мюнхен) проявява сериозен интерес към младия халф на Борусия (Мьонхенгладбах) Куадио Коне и вече са се свързали с негови представители, пише “Билд”.

Баварците търсят усилено попълнение в полузащитата и са насочили вниманието си към 22-годишния французин. Той има договор с Гладбах до 2025 г. с опция за удължаване и едва ли ще струва чак толкова скъпо. Коне играе в центъра на халфовата линия и приоритетно е дефанзивен полузащитник.

Bayern have contacted the management of Gladbach midfielder Manu Koné. The club is monitoring the Frenchman and looking at the possibility of a deal. Koné is under contract until 2025 with an option to extend, and would be 'affordable' [@cfbayern] pic.twitter.com/bpAVJJGO9A

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) October 11, 2023

От началото на сезона той лекуваше контузия на коляното, като е изиграл 2 мача за Гладбах. Футболистът е част от “жребчетата” от 2021 г. след трансфера си от Тулуза, а за Борусия досега има 62 срещи и 4 попадения.

Същевременно от Байерн не са се отказали и от халфа на Фулъм Жоао Палиня. Португалецът бе близо до преминване при баварците в края на летния трансферен прозорец, но в последния момент сделката пропадна, като се очаква през зимата отново да има преговори между двата клуба.