Лионел Меси няма никакво намерение да преминава под наем в друг клуб, когато сезонът за неговия Интер Маями в МЛС приключи. В последните седмици се появиха спекулации, че аржентинската суперзвезда може да премине в друг клуб до края на февруари. Имаше дори слух, че Барселона може да се опита да си го върне, а темата Саудитска Арабия отново излезе на дневен ред. Според експертът по испански футбол Гийем Балаге световният шампион обаче няма никакво желание да се натоварва допълнително и неговият план е да си даде време за по-дълга ваканция със семейството.

Сезонът за Интер ще приключи на 21 октомври, след като отборът загуби шанса да се класира за плейофите. Последните ангажименти на Меси за годината пък ще бъдат квалификациите срещу Уругвай и Бразилия на 17-и и 22-ри ноември. След това Меси ще замине на почивката за около месец, а когато планираната ваканция приключи, той ще се завърне за предсезонната подготовка с Интер Маями.

Меси изигра едва 72 минути от началото на септември заради контузия. Иначе той отбеляза 11 гола в 13 мача за отбора във всички турнири.

„Меси ще е около месец на ваканция, както повечето футболисти, така че забравете за какъвто и да било трансфер в Саудитска Арабия или нещо подобно“, заяви Балаге пред „Би Би Си“.