От Наполи вече са избрали потенциален наследник на своя треньор Руди Гарсия, съобщават италианските медии. Става въпрос за Антонио Конте, който в момента е свободен.

Клубният президент Аурелио Де Лаурентис е започнал преговори с бившия наставник на Ювентус, Челси, Интер и Тотнъм, като се стреми да го убеди да приеме предложението на италианския шампион. В Наполи вярват, че той е единственият наличен треньор, който може да върне отбора на правия път. Затова, ако 54-годишният специалист се съгласи да поеме “партенопеите”, Де Лаурентис ще предложи на Гарсия двете страни да се разделят по взаимно съгласие. Засега изглежда, че резервният вариант за нов треньор е Игор Тудор, който е проявил желание да води неаполитанския тим.

Former Spurs manager to replace Garcia 🇮🇹

Antonio Conte has been linked with a swift return to management after being sacked by Tottenham earlier this year, with Napoli believed to have made him their priority should they part ways with Rudi Garcia. @lequipe pic.twitter.com/SyugdyBInd

— SPORF (@Sporf) October 11, 2023

Самият Конте снощи беше сред гостите на празненството на Ювентус за 100-годишнината на Аниели в клуба, като беше попитан от Джанлука Ди Марцио дали възнамерява скоро да се завърне към треньорството. “Засега се наслаждавам на времето с моето семейство. Направих ясен избор, когато реших да напусна Тотнъм. Искам да си почина и да се наслаждавам на семейството ми. И все пак знаете, че много неща могат да се случат през това време. Сега обаче искам да се насладя на тази ситуация и на това, което ме заобикаля. Наполи? Виж, трябва да проявя голямо уважение и добро възпитание. Пак казвам: тук сме, за да се насладим на тази вечер”, отговори той.

Antonio #Conte on his future: “I made a clear choice, stopping with Tottenham. For now there is a desire to rest and enjoy the family, then we know very well that a lot of things can happen. #Napoli ? "You must always have great respect and education, absolutely"

(@NicoSchira) pic.twitter.com/EW6fxsjrB2

— Napoli Zone (@TheNapoliZone) October 10, 2023