Френската федерация по баскетбол потвърди, че треньорът Венсан Коле ще остане начело на отбора до Олимпийските игри в Париж.

Дългогодишният селекционер на мъжкия национален отбор на Франция по баскетбол ще запази поста си, въпреки ранното отпадане от Световното първенство в Япония, Индонезия и Филипините.

60-годишният Коле изведе „петлите“ до бронзовите медали през 2014-а и 2019-а, но по-рано тази година Франция зае едва 18-о място в крайното класиране на Световния шампионат.

Президентът на Френската баскетболна федерация Жан-Пиер Сюита подкрепи на пресконференция по-рано днес Венсан Коле в амбициите да сформира силен тим, който да се бори за титлата на Олимпиадата догодина.

Сюита засегна и темата за избора на Джоел Ембийд да играе за САЩ, вместо за Франция или Камерун на следващата Олимпиада.

„Ние не сме инициирали процеса по натурализация на Джоел, а той сам се предложи преди няколко години. От тогава ни казваше, че иска да играе за Франция. По-късно разбрахме, че е променил мнението си“, обясни генералният мениджър на френската централа Борис Диау.