Нападателят на Уест Хам Джаръд Боуен използва разочарованието да бъде оставен извън състава на селекционера на Англия Гарет Саутгейт за Мондиал 2022 като мотивация да играе най-добрия футбол, на който е способен и да си върне мястото в националния тим, пише агенция „Ройтерс“.

26-годишният футболист попадна в селекцията за контролата срещу Австралия в петък и предстоящия мач от квалификациите за Евро 2024 срещу Италия през следващата седмица на стадион „Уембли“.

„Бях разочарован да пропусна Световното първенство, но се случи. Трябваше да се справя с това и всичко, което можех да направя е да продължа да играя футбол на ниво, на което знам, че мога. Направих добра предсезонна подготовка, изиграх някои добри мачове, отбелязах голове и натрупах увереност. Продължих да играя футбол с усмивка на лице, защото това ме прави по-добър“, коментира Боуен, който си осигури и нов седемгодишен договор с Уест Хам в неделя.

Джаръд Боуен реализира 45 гола в 167 мача за лондонския тим, включително победното попадение срещу Фиорентина във финала на турнира Лига на конференциите през миналия юни. От началото на настоящия сезон той е водещият голмайстор на Уест Хам с пет гола във Висшата лига.

„Като дете мечтаеш да играеш за страната си, но никога не мислиш, че е възможно да се случи. Ето ме сега тук. Искам да играя на „Уембли“ и се надявам да получа възможност“, добави още нападателят.

Тимът на Англия е начело в група С на квалификациите с 13 точки от 5 мача, докато Италия, Украйна и Република Северна Македония имат по 7 точки.