Британският премиер Риши Сунак отпразнува избирането на Великобритания и Република Ирландия за домакини на Евро 2028 по футбол с посещение на лагера на националния отбор на Англия.

„Израснах с това, че Евро 1996 остави едни от най-хубавите спомени в детството ми“, коментира 43-годишният Сунак в изявление.

„Имаме шанс да направим това отново за още повече хора, както направихме през миналата година с женския национален отбор“, добави Риши Сунак, визирайки успеха на държавния тим на Англия по футбол за жени на Европейското първенство през 2022-а и триумфа на стадион „Уембли“.

„Ние организираме турнири по-добре от всички останали. Това ще бъде огромен тласък за икономиката. Ще посрещнем милиони хора в страната, а това ще вдъхнови едно цяло ново поколение“, каза още британският премиер.

Вратарят на Евертън и националния отбор на Англия Джордан Пикфорд добави, че се гордее изключително много. Евертън ще бъде символичен домакин на някои от мачовете, които ще се играят на новия стадион на клуба в Ливърпул.

„Ще бъде брилянтно за феновете, че нашият стадион ще бъде сред домакините на Евро 2028. Футболът означава много за нашия град и е специално да приемем толкова големи международни мачове тук. Нямам съмнение, че феновете ще превърнат турнира в незабравим“, заяви Пикфорд.