Крилото на Сакраменто Кингс Александър Везенков привлече вниманието на някои от генералните мениджъри в НБА преди началото на новия сезон. Най-полезният играч в Евролигата получи гласове в две от категориите в традиционната анкета, която шефовете на 30-те отбора в лигата попълват преди старта на всяка кампания.

Везенков е получил вотове на въпроса кой отбор е направил най-подценения трансферен ход на лятото, визирайки отиването му в Сакраменто, а също така е на четвърто място в класацията за това кой ще спечели наградата “Новобранец на годината” с 3%.

Според генералните мениджъри най-подценяваното ново попълнение е Маркъс Смарт в Мемфис със 17%, следван от Грант Уилямс в Далас Маверикс с 14%. След тях се нареждат Дилън Брукс в Хюстън, Брус Браун в Индиана, Юсуф Нуркич във Финикс, Макс Струс в Кливланд и Фред ВанВлийт в Хюстън с по 7%. Везенков е част от състезателите с неясен брой гласове, заедно с Диандре Ейтън (Портланд), Майлс Бриджис (Шарлът), Джрю Холидей (Бостън), Тайъс Джоунс (Вашингтон), Джордан Пуул (Вашингтон), Кристапс Порзингис (Бостън), Денис Шрьодер (Торонто), Оби Топин (Индиана) и Гейб Винсънт (ЛА Лейкърс).

В класацията за най-добър новобранец с убедителен аванс на първото място е френската сензация на Сан Антонио Спърс Виктор Уембяняма, който печели 50% от гласовете. Втори е Скуут Хендерсън от Портланд с 27%, трети е Чет Холмгрен от Оклахома Сити Тъндър с 20%, а на четвъртата позиция застава Везенков с 3%.

Другите интересни класации сочат, че Бостън Селтикс и Денвър Нъгетс са с най-големи шансове за титлата в НБА - по 33%. 43% вярват, че Никола Йокич ще спечели MVP наградата, Янис Адетокумбо е определян като най-добрия защитник с 40%, а  най-добрият треньор категорично е Ерик Сполстра от Маями Хийт със 73%

Снимки: Gettyimages