Белгийският футболен национал Еден Азар официално прекрати състезателната си кариера. 32-годишният атакуващ халф обяви новината с прочувствен пост в социалните мрежи. 

Бившият играч на Лил, Челси и Реал (Мадрид) беше измъчван от множество контузии в последните години, което е една от основните причини да спре да играе. Последният му официален мач за "белия балет" беше на 13 май при победата с 1:0 срещу Хетафе в Ла Лига. 

Реал (Мадрид) обяви прекратяването на договора на Азар в началото на юни. Крилото игра за тима от 2019 г. През сезон 2022/23 той записа 10 мача във всички турнири, като отбеляза един гол и направи две асистенции.

"Трябва да се вслушвате в себе си и да кажете спрете в точното време. След 16 години и повече от 700 изиграни мача реших да прекратя кариерата си на професионален футболист. Успях да реализирам мечтата си, играх и се забавлявах на много терени по света", написа Азар в социалните мрежи.

"По време на кариерата си имах щастието да срещна страхотни мениджъри, треньори и съотборници - благодаря на всички за тези прекрасни времена, ще ми липсвате. Специални благодарности на семейството ми, на приятелите, на съветниците ми и на хората, които са били близо до мен в добри и лоши времена", написа още белгиецът.

"И накрая - огромна благодарност към вас, моите фенове, които ме следвахте през всичките тези години и за вашата подкрепа навсякъде, където съм играл. Сега е моментът да се наслаждавам на близките си и да имам нови преживявания. Ще се видим скоро извън терена, приятели мои", добави Азар в "Инстаграм".

Той е печелил шампионските титли на Франция, Англия и Испания, както и Лига Европа.

 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Eden Hazard (@hazardeden_10)