Новото попълнение на Интер Маркюс Тюрам призна, че предоставеното поле за развитието му като играч и значимостта на клуба са били сред основните причини да избере да премине в миланския гранд през летния трансферен прозорец.

“Говорих с много клубове и изборът ми не беше лесен. Знаех, че той ще определи моята кариера, а сега съм убеден, че взех правилното решение. Италия ме учи да бъда по-конкретен в работата ми. Това е една от причините да избера Интер и ще ми помогне за това да се приспособя към по-централна роля. Също така ми това носи и други ползи. Тук искат от мен да задържам топката, да я подавам на халфовете и да атакувам свободните пространства. Става въпрос за комбинация от много неща. Трябваше да науча нова методика и се подобрих толкова много само за няколко месеца тук. От Интер ми се обадиха и преди две години, когато все още играех като крило. Още тогава обаче те ме виждаха като “деветка”. Не бяха много хората с тази визия, но в клуба имаха много прецизна идея за моето развитие. Знам защо направих този избор. Който разбира от футбол, знае какво представлява Интер, както и за огромните играчи, които са били в този клуб.

Когато носим тази фланелка, ние чувстваме, че носим история. Тук ентусиазмът е невероятен. Когато срещам хора по улицата, всички говорят за предстоящия мач. Вижте например градското дерби: шумът и емоциите след моя гол бяха възхитителни. Интер е сред най-големите клубове в Европа. Присъединих се към стабилен тим, който работи добре, а и достигна финала на Шампионската лига през миналия сезон. Отборът разполага със страхотни играчи, като изборът ми беше свързан с всичко това. Лаутаро Мартинес е сред най-добрите нападатели в света. Той е доста техничен играч и знае как да си взаимодейства със своите съотборници. Това, което ми допада в него, са качеството на финалното му докосване и неговото хладнокръвие. Радвам се, че играя с него. Да играя рамо до рамо с Алексис Санчес също е вдъхновяващо. Той никога не се предава. Начинът, по който Марко Арнаутович се движи, също ме вдъхновява. Това е перфектният клуб, в който да продължа своя прогрес, но все още има доста неща, върху които трябва да работя”, коментира Тюрам в интервю за “Екип”.