Алавес и Бетис завършиха наравно 1:1 в предпоследен мач от деветия кръг на Ла Лига. Двата гола в срещата паднаха още през първата част Айосе Перес (32’) откри резултата в полза на севилци, а Ектор Белерин (35’) си отбеляза автогол само три минути по-късно.

Първата добра възможност в двубоя дойде на сметката на възпитаниците на Мануел Пелегрини, но отсеченият удар на Родри срещна гредата зад Антонио Сивера в 24-ата минута. Малко след изминаването на половин час игра гостите взеха преднина чрез попадението на Айосе Перес, който се озова на правилната позиция е чукна топката в мрежата за 0:1, след като Антонио Сивера не се справи с удар на Гуидо Родригес и изби топката право по посока на нападател. Радостта на гостите обаче трая само три минути, когато Янис Хаджи прати топка от фал в наказателното поле, Кике Гарсия стреля, Браво изби, но право в тялото на Ектор Белерин и влетя във вратата за 1:1. Гостите имаха добра възможност да излязат отново напред в първата минута на добавеното време, но Марк Роке Хунке отблизо стреля встрани.

Домакините претендираха за дузпа в началото на втората част, когато Алекс Сола се свлече в пеналта, но съдията подмина положението. До края на двубоя двата отбора правеха се атакуваха, но не успяваха да стигат до реални голови положения. В добавеното време появилият се от скамейката Вилиан Жозе пък бе изгонен с червен картон за удар с бутони срещу съперник, след като бе фаулиран, макар да останаха съмнения, че действията му не бяха преднамерени и санкцията е твърде тежка.

Това бе трето равенство за Бетис в последните четири двубоя и с него те заемат осмото място с 13 точки. Алавес пък продължава да заема едва 17-ото място в подреждането точно над чертата на опасната зона с 8 точки, но толкова имат и тимовете до 14-ата позиция, но са с по-добра голова разлика.