Виктория (Пилзен) надделя с 2:1 в гостуването си на Астана в мач от втория кръг на груповата фаза на Лигата на конференциите. Домакините представиха добър футбол и успяха да поведат в началото на второто полувреме чрез Марин Томасов (51’), но чехите осъществиха пълен обрат само в рамките на няколко години с голове на Томас Хори (54’) и Лукас Калвич (57’)

Домакините успяха да реализират попадение в 23-ата минута, когато Марин Томасов бе намерен с дълго подаване зад гърба на отбраната, а вратарят на чехите, опитвайки да пресече подаването, комично се размина с топката и остави вратата си напълно опразнена. То обаче бе отменено поради засада.

Възпитаниците на Григорий Бабаян продължиха да са по-настоятелния тим на терена и именно чрез Томасов откриха резултата малко след началото на втората част след хубав изстрел с левия крак, който сякаш отново хвана неподготвен стража Идрих Станек.

Радостта на домакините обаче трая по-малко от три минути, когато центриране отдясно намери непокрития Томас Хори и той с глава изравни резултата. Нови три минути бяха достатъчни на гостите от Виткрия (Пилзен), които в 57-ата минута нанесоха нов удар на своя противник и след плътен удар на Павел Буха извън наказателното поле осъществиха пълен обрат и излязоха напред в резултата с 1:2.

Десетина минути преди края на двубоя Станек се намеси решително след отличен удар по посока на вратата на Виктория (Пилзен), за да запази победата за своя тим. С тази победа гостите от Чехия оглавиха група C в пълен актив от шест точки, Астана пък е на дъното без спечелна.