Световната №1 в женския тенис Арина Сабаленка от Беларус се наложи над американката София Кенин с 6:1, 6:2 в първия си мач на силния тенис турнир в Пекин от категорията УТА 1000. Мачът продължи само 67 минути, като финалистката от Откритото първенство на САЩ миналия месец не даде нито един шанс на Кенин за пробив в мача, като успя да направи 22 печеливши удари.

"Много съм доволна от победата, мисля, че играх страхотен тенис днес", каза Сабаленка. 

"Не очаквах да играя толкова добре, след като дълго не бях участвала в турнири. Мисля, че начинът, по който сервирах, беше ключов", призна тя.

 Сабаленка ще се бори за пета титла в Китай, като в следващата фаза ще срещне победителката от мача между британката Кейти Боутлър и полякинята Магдалена Фреш.

First match as No.1, first win as No.1 ☝️

Top seed @SabalenkaA powers through to the second round at the #ChinaOpen! pic.twitter.com/8rujhms3AQ

— wta (@WTA) October 1, 2023

За сметка на това шампионката от "Уимбълдън" Маркета Воундрошона от Чехия приключи участието си в Пекин, след като отстъпи пред украинката Анхелина Калинина с 6:1, 4:6, 1:6. 
"Днес не беше добър мач за мен. Започнах много зле, честно казано. Беше много бързо и след 20 минути губех с 0:5. Но се опитах да си върна ритъма. Това проработи в края на втория сет и след това вече продължих напред", каза Калинина.

22 - With this win against Marketa Vondrousova at the China Open, Anhelina Kalinina has register her most wins during a single season in the WTA (22); it is also her first top-10 win of the season. Upset.@ChinaOpen | @WTA @WTA_insider pic.twitter.com/uMw2RKsM8L

— OptaAce (@OptaAce) October 1, 2023

Украинката ще играе в следващия кръг срещу австралийката Дария Савил, която се наложи над чехкинята Катерина Синякова с 6:2, 6:2.

Снимки: Gettyimages