Локомотив (Пловдив) отново е лидер във временното класиране, след като постигна осма поредна победа! Черно-белите се справиха с 1:0 като гост на Етър. Евандро (45+7) даде преднина на гостите с красив гол. Единствената лоша новина за пловдивчани бяха двете контузии, които играчи от Лаута получиха. Ангел Лясков се контузи по време на загрявката, а Христо Иванов напусна в края първото също накуцвайки.

Контузията на Лясков наложи смърфовете да започнат в титулярния си състав с новото си попълнение Оливер Камдем.
В 5-ата минута Кольо Станев получи доста свободно пространство пред себе си и го използва по най-добрия начин. Станев влезе в наказателното поле, след което шутира, но покрай вратата на Локомотив. Гостите отговориха със слаб шут на Джовани от пеналтерията, който бе слаб и попадна право в ръцете на Мартин Величков. В 19-ата минута Бабакар Дион размина защитник на Етър и стигна до аутлинията, след което центрира по земя към Христо Иванов. Той стреля от движение, но не намери вратата, а впоследствие се оказа, че Дион е бил в положение на засада.

В 20-ата минута Димитър Илиев направи непростим пропуск. Той опита да копне топката над вратаря, вместо да насочи удара си в обратния ъгъл. Опитът му бе несполучлив и топката излезе в аут. Шест минути по-късно домакините от Велико Търново останаха с човек по-малко. Мариян Иванов получи червен картон за нарушение срещу Георги Минчев. Първоначално капитанът на Етър получи жълт картон, но след намесата на ВАР главният съдия Васимир Ел-Хатиб промени решението си, тъй като Иванов бе останал последен в отбраната.

В 29-ата минута опасен шут на Минчев мина встрани от вратата. В 31-вата минута и Христо Иванов не сполучи с опита си. В 38-ата минута Джовани си нагласи топката на десния крак и опита да намери далечния ъгъл на вратата. Вместо това шутът му прелетя над вратата. Дълбоко в добавеното време на първата част Локомотив поведе в резултата. Димитър Илиев комбинира с Евандро, а последният отправи неспасяем удар, отбелязвайки красив гол.

 

В 71-вата минута Локомотив удвои своята преднина чрез Бабакар Дион, който имаше големия късмет топката да попадне в краката му след рикошет. Шут на Джовани срещна тялото на защитник, а впоследствие Бабакар Дион отбеляза във вратата на Етър. ВАР се задейства и отмени попадението заради засада на крилото в момента на рикошета.

В 75-ата минута Джовани се разходи между защитниците на Етър и стреля. Топката срещна страничната греда, след което вратарят Мартин Великов се намеси. Две минути по-късно Кольо Станев проби в наказателното поле на Локомотив. Последва успоредно на голлинията подаване към Димо Бакалов, който от близко разстояние стреля в аут и пропиля златна възможност за Етър да изравни резултата.

В 84-ата минута Мартин Моран запази топката в очертанията на терена и я върна с глава към Мартин Тошев. Нападателят нанесе удар от въздуха, с който Динко Хоркаш се справи.