Черно море и Берое завъришха при резултат 2:0 в мач от 9-ия кръг на efbet Лига. Атанас Илиев откри резултата в 43-ата минута след точно изпълнение на дузпа, а в 46-ата Едгар Пачеко удвои.

 

В 8-ата минута Черно море можеше да поведе в резултата след куриозен автогол. Стражът на Берое Ачинели получи топката, бутна си я с десния крак към вратата, но не толкова силно, което му помогна да я догони малко пред голлинията и да подаде на свой съотборник.

Три минути по-късно Селесте отправи удар отдалеч, но той бе твърде слаб и неточен. Варненци отговориха секунди по-късно чрез шут на Сула, а Ачинели изби в корнер.

 

Към средата на полувремето "моряците" наложиха сериозно надмощие, затиснаха "заралии" пред собственото им наказателно поле, но трудно създаваха чисти голови пиложения. В 29-ата минута Фернандес стреля от 23-24 метра, а след рикошет топката излезе в корнер.

В 34-ата минута Черно море създаде първото чисто голово положение. Пачеко засече центриране отдясно с глава от границата на малкия пеналт, но за късмет на гостите топката попадна в ръцете на Ачинели.

Малко по-късно, в 36-ата минута, Политано отправи добър удар извън границата на големия пеналт, но Дюлгеров спаси. Секунди по-късно пред Илиев се откри възможност да реализира, таранът на Черно море чукна топката към вратата на Берое, но твърде слабо. В 38-ата минута топовен изстрел на Фернандес профуча над напречната греда на гостите.

Черно море продължи да доминира и в 43-ата минута Атанас Илиев откри резултата след точно изпълнение на дузпа. Тя беше отсъдена от рефера Станимир Тренчев, който видя съприкосновение между Панайотов и Ласо. Гостите не се съгласиха с решението на рефера, но след преглед с ВАР то остана.

 

В третата минута на добавеното от рефера продължение на първата част Берое пропусна да изравни. Ласо засече с глава центриране от корнер, но като по чудо изстрелът му не попадна в мрежата на домакините.

Втората част започна ударно за "моряците". Те организираха отлична атака на скорост в 46-ата минута. Панайотов проби и центрира отдясно по земя към Илиев, таранът чукна с пета за Пачеко и последният без забавяне с шут под гредата удвои резултата.

 

В 53-ата минута и Илиев вкара във вратата на "заралии", но попадението нямаше как да бъде зачетено заради двуметрова засада.

Варненци намалиха темпото след втория гол и оставиха гостите да разиграват по-свободно. В 83-ата минута Пенчев се справи брилянтно с трудна топка и поде контраатака, която завърши с шут на Шмуц в ръцете на Дюлгеров.

В заключителните секунди на срещата резервата Исмаил Иса излезе сам срещу Ачинели след подаване на Дакай, но таранът не успя да отбележи.

1:0 Атанас Илиев 43 д. 
2:0 Едгар Пачеко 46

ЧЕРНО МОРЕ: 25. Дюлгеров, 3. Атанасов, 28. Дробаров, 6. Попов, 19. Василев, 71. Панайотов, 5. Гарсия, 11. Фернандес, 23. Пачеко, 8. Сула, 9. Илиев

БЕРОЕ: 23. Ачинели, 2. Каскардо, 3. Минго, 4. Селесте, 5. Скуадроне, 6. Говеа, 11. Политано, 14. Вълков, 17. Ласо, 24. Гаврилов, 99. Севайос