Белгия направи нова важна крачка към класиране на Евро 2024. "Червените дяволи" записаха 4-тата си победа в група "F" на квалификациите, след като разбиха с 5:0 тима на Естония.

Ян Вертонген даде тон за головото шоу още в 4-тата минута, разписвайки се с глава след центриране от корнер.

След това в 18-ата минута Леандро Тросар пое кълбото пред наказателното поле, освободи си пространство и със страхотен изстрел в горния ляв ъгъл бе точен за 2:0.

Третият и четвъртият гол бяха на сметката на Ромелу Лукаку. В 56-ата минута той получи пас в коридор, надбяга прекия си пазач и вкара за 3:0. Само две минути по-късно отново той бе в прегръдките на съотборниците си, след като получи около точката на дузпата, обърна се и вкара за 4:0.

Крайното 5:0 оформи Шарл де Кетеларе в 88-ата минута. Той бе изведен в наказателното поле, финтира защитник и с изстрел в близкия ъгъл успя да промуши топката в мрежата.

С тази победа Белгия събра актив от 13 точки, като води в класирането в групата, макар да има същия актив като Австрия, но "червените дяволи" са с по-добри показатели. Естония остава на последното 5-то място с 1 точки.