Хърватия може да приеме европейската квалификация срещу Турция през следващия месец пред празни трибуни, притеснени са в страната. Първоначалният план на шефовете на футбола в страната бе срещата, която е насрочена за 12 октомври, да бъде изиграна на новия стадион на Осиек “Опус Арена” пред пълните трибуни с фенове. Този стадион за пръв път ще приеме двубой на националния тим на “ватрените”.

Местната федерация обаче е под мониторинг от УЕФА, след като по време на финалите на Лигата на нациите в Ротердам те бяха сурово наказани със 70 хиляди евро за дискриминационни скандирания на феновете и мач при празни трибуни, ако инцидентът се повтори през следващите две години. Именно с това са свързани притесненията на федерацията. Първият мач от европейските квалификации през последната седмица срещу Латвия премина без проблеми, но не такава бе ситуацията при гостуването на Армения снощи, когато на трибуните имаше бой между феновете.

По директивите на УЕФА само наказания за идентични провинения се смятат за рецидив, но все пак в Загреб продължават с притеснение да изчакват решенията от европейската футболна централа, които би трябвало да станат ясни в следващите дни.