Младежкият тим на България отсрами мъжкия ни национален отбор и надигра категорично Израел в евроквалификация от група D. Селекцията на наставника Александър Димитров надви своя опонент с 1:0, но имаше много възможности да направи успеха си по-изразителен. Никола Илиев (50) отбеляза единственото попадение в срещата, което беше изключително красиво. Мачът се игра на стадион „Александър Шаламанов” в София.

В първия си мач от кампанията тимът на селекционера Александър Димитров направи 1:1 при визитата си на Естония.

В 8-ата минута крилото на Локомотив (Пловдив) Петър Андреев не успя да се възползва от грешка на защитник. Бранител на Израел изрита топката в краката на младока, той напредна и пробва техничен удар, който завърши в аут. Видимо футболистите ни бяха по-активни от своя противник в началните минути на срещата. 

В 16-ата минута и Никола Илиев беше неточен при опита си да застрашни вратата на Израел. Пет минути по-късно Петър Андреев влезе остро в наказателното поле, но не погледа къде има свободен негов съотборник и подаде неточно. 

В 25-ата минута Израел отговори с удар от далечна дистанция на Кранчеполски. Пламен Андреев бе заел своето място и улови сигурно топката. Две минути по-късно Станислав Шопов разигра на двойно с Георги Николов, след което на два пъти се обърна в наказателното поле и шутира с по-неудобния си десен крак. Ударът беше точен и попадна право в стража Дзарфати. 

В 49-ата минута Халаили излезе сам срещу вратаря Пламен Андреев. Вратарят на България и Левски запази самообладание и излезе напред, за да спре нападателя. Секунди по-късно младежите ни поведоха в резултата. Слабо връщане на защитник към вратаря на Израел беше пресечено от Мартин Сораков, който влезе в наказателното поле и видя свободния Никола Илиев. Играчът на ЦСКА 1948 и Интер показа огромно хладнокръвие, замахна, че ще стреля, но прибра топката с финт, с което преодоля защитник на гостите, а след това стреля безпощадно във вратата. 

В 73-ата минута стражът на Израел Дзарфати предотврати сигурен гол на Емил Ценов. Халфът шутира от воле, но вратарят на Макаби Нетаня плонжира безупречно. До края на срещата гол не падна и България се поздрави с важен и заслужен успех. 

БЪЛГАРИЯ - ИЗРАЕЛ 1:0
1:0 Никола Илиев (50)

Стартови състави:

БЪЛГАРИЯ: 23. Андреев, 2. Стойчев, 5. Йеленкович, 4. Петров, 15. Атанасов, 20. Стоянов, 6. Ценов, 8. Шопов, 11. Андреев, 9. Николов, 10. Илиев; 

ИЗРАЕЛ: 1. Дзарфати, 6. Азулай, 2. Феинголд, 3. Шакед Шломо, 12. Фучс, 15. Абед, 20. Дзенет, 21. Кранчеполски, 9. Горно, 7. Халаили, 19. Ганах;