Преговорите между канадския национал Алфонсо Дейвис и Байерн Мюнхен за подновяването на договора му с германския шампион се бавят. Агентите на родения в Гана 22-годишен футболист са отложили следващите разговори за 2024 година след уволнението на спортния директор на клуба Хасан Салихамиджич, съобщава вестник "Билд". Настоящият контракт на играча е до лятото на 2025-а година.

Ръководството на Байерн остава твърдо в желанието си да удължи контракта на левия бек, не само заради футболната му класа, но и от маркетингова гледна точка предвид наближаващото Световно първенство през 2026-а в Канада, САЩ и Мексико, тъй като Алфонсо Дейвис е със статута на звезда в Северна Америка. Освен това Дейвис е популярен сред съотборниците си в съблекалнята на Байерн, а приятелството му с друга от младите звезди на баварците Джамал Мусиала също е ключов фактор. 

От доста време Дейвис е спряган като една от целите на Реал Мадрид в дългосрочен план за усилване на лявата зона на защитата, където "лос бланкос" имат сериозни проблеми. Именно това може да е един от факторите 

БТА