Пловдивският Локомотив по всяка вероятност ще отвори трибуната за гости на стадион "Локомотив" в парк "Лаута" за домакинството на ЦСКА - София от 12-ия кръг на българското първенство, който ще бъде на 2 октомври.

Това разкри в интервю пред колегите от "Дарик" изпълнителният директор на "черно-белите" Павел Колев.

"Конкретен отговор на този въпрос може да ви даде строителната фирма, но от разговор с тях научих, че целта е тази трибуна да бъде пусната в експлоатация за дербито срещу ЦСКА, което мисля, че се пада на 2 октомври. Надяваме се дотогава всичко документално да бъде изчистено, защото трибуната като строителни дейности вътре и вън, където е самата публика, са завършени. Има обаче доста документация, която трябва да се изчисти, за да може всичко да бъде приведено съгласно законовите разпоредби.

Надявам се това до края на месеца да се случи и на 2 октомври да можем да приемем публиката на ЦСКА в гостуващия сектор, а защо не да продаваме билети за Южната трибуна и за нашите привърженици", разясни Павел Колев относно пускането в експлоатация на втората нова трибуна на стадиона - Южната, в която е разположен и секторът за гости“.