Олимпийската квалификация в Китай между 30 септември и 8 октомври може да се окаже последното състезание за Цветан Соколов в националния отбор на България по волейбол.

Това призна капитанът на представителния ни тим.

“Възможно е, така да го кажем. В момента ми трябва много повече време да се възстановя от тези физически проблеми, които имам. Трябва да обърна внимание на това нещо. Да, има огромна възможност да кажа “край”. Не мога да кажа, че нямам мотивация да играя за България. Винаги съм го правил с удоволствие, но възможностите са различни”, сподели звездата в интервю за “Тема Спорт."

На няколко пъти през последните години темата с евентуалното оттегляне на диагонала се коментираше, като в друго интервю преди повече от година той призна, че са му минавали мисли за отказване. 

Капитанът заговори, че с удоволствие би приключил състезателната си кариерата в България по примера на някои от най-знаковите имена от този спорт през последните 15 години. 

Утре 33-годишният Соколов и останалите национали започват заключителния лагер преди олимпийската квалификация в Китай. 

Съперници на България ще бъдат домакините от Китай, победителите в Лигата на нациите от Полша, бронзовите медалисти от Токио 2020 - Аржентина, Нидерландия, Канада, Мексико и Белгия.

Снимки: Startphoto