Безобразната игра на националите в контролата срещу Иран (0:1) и загубата и от Черна гора (1:2) в Подгорица разклатиха сериозно стола на селекционера на България Младен Кръстаич, разбра "Тема Спорт".

Сърбинът вече е поставен на дузпата от БФС. Недоволството към него става огромно, защото е ясно, че няма да се класираме на европейското първенство в Германия догодина. От централата бяха категорични, че това е целта към Кръстаич. До момента единствено високата неустойка пази гърба на специалиста. Квалификациите обаче приключват през ноември, а договорът на сърбина е до следващото лято - юни 2024 година. Очакванията са той да не бъде изпълнен, а прекратен предсрочно след края на пресявките.

Вчера президентът на централата Борислав Михайлов е привикал Младен Кръстаич на спешна среща в базата в Бояна. Боби изненадващо не бе с отбора в Подгорица и не гледа двубоя на живо. Не бе и на стадиона в Пловдив при загубата от Иран.

Повод за срещата между двамата е било именно слабото представяне и договора на сърбина. При високата му заплата, ако БФС го освободи сега ще трябва да плати над четвърт милион евро неустойка. Очакванията са все пак след края на квалификациите двете страни да се разберат за много по-малка сума и да се разделят. Евентуално нов селекционер ще има в края на тази година или началото на следващата.