Селекционерът на националния отбор на Шотландия Стив Кларк заяви, че в срещата с Англия ще стане ясно докъде е стигнал прогресът на отбора, който се бори за класиране на Европейския шампионат по футбол догодина в Германия. Шотландия ще приеме Англия във вторник в приятелски двубой в Глазгоу. Мачът ще отбележи 150-ата годишнита от първото издание на най-старото международно съперничество. Феновете на домакините пък се надяват на първа победа у дома срещу Англия от 1985 година насам. 

"Вече 150 години винаги са се получавали добри мачове", каза Кларк, чийто тим направи равенство 0:0 в последната си среща с Англия на отложеното Евро 2020 преди три години в Лондон. "Англия се откъсна малко напред в последните години. Ние ще опитваме да намалим дистанцията с тях и ще опитаме да направим същото утре. Справихме се добре в Кипър, а сега ще видим как ще се представим срещу англичаните", добави той и увери, че във вторник ще мисли единствено за мача с Англия, а не за двубоите от квалификационната група на отбора за Евро 2024.

 "Публиката може и да ме държи информиран, но аз ще съм концентриран върху нашия мач. До класирането ни за Европейското първенство има още дълъг път. Като треньор съм бил в подобна ситуация и преди и понякога последната стъпка е най-трудна, така че трябва да сме концентрирани върху предстоящия мач", каза още Стив Кларк.

БТА