Динамо (Загреб) наистина е обект на завист от Световния юношески футбол последните няколко години. Тяхната методика/програма произвежда невероятно количество професионални футболисти сред които: Лука Модрич, Ведран Чорлука, Звономир Бобан, Роберт Просинечки, Деян Ловрен, Нико Кранчар, Матео Ковачич и наскоро Дани Олмо.

За пореден път тези треньори, които ги създават, идват на гости у нас - този път в Перник. Официалният им партньор и сателит – Футболен клуб "Динамо Варна", организира футболното събитие съвместно с домакините от Академия "Металург Перник". Събитието ще се проведе от 13 до 15 октомври на изкуствения терен – ст. Металург.

От последния престой във Варна - ПЕТ деца бяха изпратени на проби в отворената школа на академията, като на едното дете дори му е предложено да остане на пробен период в сателитен отбор от края на септември месец. Напомняме , че 2 българчета от набор 2012 г. вече се състезават със синьо-бялата фланелка и са едни от първенците сред редиците на тази възрастова гарнитура.

Координаторът на Динамо (Загреб) за Източна Европа Цветлен Димов сподели, че вече седмо събитие хърватите са доволни от организацията и качеството на деца, които виждат. Концепцията е да се проведат няколко регионални кръга в по-големите областни градове за селектиране на най-подготвените играчи към момента, както и национален финал, след който ще се изпратят повиквателни за селекцията, която ще гостува на Динамо (Загреб) в хърватската столица за изиграването на контролни мачове.

Събитието е разделено отново на две групи – "Футболно развитие" – деца, които искат да се докоснат до магията Динамо и да опитат нови и различни методи и "Високо спортно майсторство" – деца, които ще се състезават за пробен период в отворената академия на клуба.