Брага спечели и реванша срещу Панатинайкос от плейофа на Шампионската лига. Португалският тим се наложи с 1:0 в Атина и така си гарантира място в групите на най-силния клубен турнир, след като бе спечелил и първия двубой на свой терен с 2:1.

ПАО се нуждаеше от задължителна победа и с всички сили търсеше гола, но вратарят на Брага Матеуш Магаляеш отказа първо Георгиос Вагианидис в края на първата част, а след това спаси и страхотен изстрел на Себастиан Паласиос в началото на второто полувреме.

Брага обаче също имаше своите шансове, като издебна своя момент, който дойде в 83-тата минута. Тогава гостите организираха бърза атака, Брума бе изведен в наказателното поле и от труден ъгъл успя да промуши кълбото във вратата за 0:1.

В добавеното време домакините завършиха мача в намален състав, след като Хуанкар бе изгонен с втори жълт и червен картон за фаул в гръб.

В крайна сметка Брага постигна своето и отива в групите на Шампионската лига, а за Панатинайкос остава утешението, че ще продължи участието си в групите на Лига Европа.