Бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров направи коментар относно ситуацията в българския футбол. Както е известно, бившият футболист на ЦСКА, Селтик и Астън Вила ще организира благотворителен мач на 6 септември в София.

"Всички се съгласиха моментално да се включат в каузата, без да се интересуват кой ще играе, кой няма да играе, кой ще присъства. Всички знаят какво означава тази кауза за мен, какво правя и колко си давам от времето, за да помагам на другите. Другата битка, която водим, е процес, който се случва навсякъде по света. Когато си неуспял, веднага търсиш промяна, търсиш нещо различно. 

Защо не се случва революцията във футбола? Защото системата е много закърняла. Това е най-лошото нещо. Всички процеси, начина на работа, внедрените хора в целия процес, работят само за едно нещо - да задържат работното си място, не гледат за българския футбол. Това е една друга кауза, за която ни продължаваме да се борим. Няма как да се откажем, защото всички виждат къде се намира българският футбол", каза Стан пред bTV.