Селекционерът на женския ни национален отбор Лоренцо Мичели сподели след фантастичния обрат и победа с 3:2 над Словакия на ЕвроВолей 2023 и класирането за 1/4-финалите на турнира, че може да се опитат да направят още една малка изненада срещу Нидерландия и това би било страхотно.

"Трябваше да се опитаме да покажем най-доброто от себе си. Нямаше емоцията в първите два гейма и не играхме по начина, по който искахме, не се влагахме по начина, по който искахме. И нашия сервис го нямаше, направихме прекалено много грешки. Просто не бяхме на полето в първите два гейма и трябваше да започнем да изпълняваме сервиса, който можем и така лимитирахме мощта, която те показаха", коментира Мичели пред камерата на MAX Sport.

"През моите очите отборът играе като отбор и не мога да отлича никоя състезателка. Освен това никоя от състезателките не направи 50 точки. Всеки трябва да се опитва да се влага и да показва максимално от себе си в системата на игра, която ние изповядваме. И ние го направихме в крайна сметка и това е страхотно, защото сме млад отбор. Аз искам да виждам на терена отбор и най-важните неща, които са необходими са дисциплина и организация."

"Нидерландия е отбор, който играе на най-високо ниво в сравнение с отборите, които срещнахме след Италия. Трябва да се опитваме да използваме шанса си. Не трябва да си мислим, че сме си изпълнили целта и да се ограничим с това. По-различен отбор сме в сравнение с Лигата на на нациите, имаме повече увереност. Знаем, че шансовете не са 50:50, но трябва да се опитаме да използваме нашите възможности. Трябва да имаме уважение към тяхното ниво на игра, но не трябва да им подарим победата. Не трябва да казваме просто, че сме постигнали целта си, а да се опитаме да направим нещо в повече. Това е втория тайбрек, който печелим на това Европейско, след като във VNL не успяхме да спечелим нито един. Така че, може да се опитаме да направим още една малка изненада и това би било страхотно", завърши селекционерът на България.

Снимки: CEV.EU