Помощникът на Любослав Пенев в отбора на Хебър (Пазарджик) Радослав Здравков е специален гост на журналиста Филип Друмчев в студиото на Sportal.bg. Той ще коментира случващото се при пазарджиклии, както и последния двубой срещу Локомотив (Пловдив), завършил при резултат 3:4 в полза на “Смърфовете”.

"Искам да направя едно уточнение. Клипът беше направен още след мача. Не на базата на изгледания мач и не на базата на някакъв анализ, а на базата на нашите лични впечатления. Нашата позиция и на всички треньори е в степен по-лоша към съдиите, а също така и към тези на ВАР. Нашата оценка беше направена в реално време, когато видяхме ситуациите. Обадихме се на анализатора и му казахме да извади въпросните ситуации. Сигурно му е отнело време да отсее точните ситуации", започна своя коментар Ради Здравков. 

В началото на подготвителния период ние минахме през трудна ситуация. Факт е, че дълго време водехме тренировъчен процес с 14 полеви играчи, което затрудни нашата работа. Лично за себе си очаквах този недоимък откъм футболисти, както и идването на нови футболисти да си окаже влияние. Въпреки многото трудности, с правилна работа и отдаденост от футболистите, трудностите се превъзмогнат. Нашият отбор играе приятен и атакуващ футбол. Натрупахме точки. Дали се притесняват някои хора, които са всемогъщи, не мога да коментирам. Можем само да гадаем. Това, което се случи онзиден, не е случайно. Тук отборът на Локомотив няма никаква вина. Те имат своите цели и ги гонят. Играят добре. Нашето мнение е, че цялата съдийска бригада, както и тези във ВАР, оказаха влияние на крайния резултат. Непрекъснато си задавах въпроса: “Ради, ти не си ли пристрастен”. Да, пристрастен съм, защото работя в клуба. Въпреки това обаче пристрастието ми не премахва моята обективност. Виждаме един добре подготвен физически съдия, който изглежда спокоен. През две врати успях да го видя и да му кажа няколко изречения. Беше много червен тогава. Запитах се да не би да е уморен или пък да е вдигнал кръвно? Казах му да прегледа ситуациите и да си ги види сам. Мисля, че му беше неудобно и се чувстваше гузен за всичко, което беше сътворил на терена.