Поставеният под №6 Себастиан Баес спечели титлата на турнира по тенис за мъже в Уинстън-Сейлъм, след като увеличи серията си от победи до десет мача с успех с 6:4, 6:3 в рамките на час и 34 минути срещу Иржи Лехечка.

Баес, за когото това е първа титла на твърди кортове, е сред едва четиримата тенисисти с три или повече трофея през 2023. Пред него са само Карлос Алкарас (6), Даниил Медведев (5) и Новак Джокович (4).

Шестият сийд Баес изнесе почти безгрешен мач, въпреки че само ден по-рано игра тричасов двубой с Борна Чорич. Лехечка пък игра за първи път на финал в тура, след като отстрани без игра контузения в глезена Себастиан Корда. Решаващият момент бе в края на първия сет, когато 22-годишният Баес отрази четири разигравания за пробив при преднина от 5:4. Той взе маратонската част след цели 54 минути игра, а на старта на втората спечели четири поредни гейма и елиминира пасив от 0:2. 

Триумфът в Уинстън-Сейлъм ще изкачи Баес до 32-о място в световната ранглиста - на две позиции от рекордната в кариерата му. Той ще стартира откритото първенство на САЩ срещу поставения на 25-о място Чорич.